top of page

How to: kruidenpotjes organizen!

Je hebt ze misschien wel op mijn Instagram of Tiktok account voorbij zien komen: de kruidenpotjes met bamboe deksel. Maar waarom en hoe gebruik ik deze en niet onbelangrijk natuurlijk: waar kun jij deze leuke potjes ook scoren?!Verschillende vormen en maten potjes, schreeuwerige labels door elkaar, gek werd ik van de aanblik van mijn kast! Ik was het zo zat dat ik op zoek ben gegaan naar mooie glazen potjes om de kruiden in op te bergen. Door dezelfde potjes te gebruiken, creëer je namelijk rust en overzicht. Een mooi label erop en klaar is Kees!


Manieren van bewaren

Je kunt de potjes op verschillende manieren gebruiken, afhankelijk van jouw ruimte en wensen:


Rechtop of liggend

Als je je kruiden in een kast bewaart, zet je ze rechtop. Als je ze in een kast bewaart die hoog of diep is, kun je een rekje met niveaus gebruiken. Zo creëer je rijen in verschillende hoogtes en kun je goed zien welke kruiden er achter de eerste rij potjes staan. Een draaiplateau kan ook handig zijn.

Ook als je je kruiden in een diepe la bewaart, zet je ze rechtop. Je kunt ze in een apart ladebakje zetten, zodat ze niet gaan schuiven.

Als je je kruiden in een ondiepe la bewaart, kan het handiger en mooier zijn om ze liggend te bewaren. Er bestaan speciale kruidenrekjes voor lades.

Als je weinig ruimte hebt, is een kruidenrek aan de wand of binnenkant van een kastje een optie.

Afhankelijk van de hoogte van je kast en de manier waarop je de potjes organiseert, plak je een label op de voorkant of op de bovenkant.


Op alfabetische volgorde of op kleur

Kruiden die je in een ondiepe la of in het zicht bewaart, sorteer je het beste op kleur. Dit is visueel het mooiste maar ook het meest rustig. Een andere manier om je kruiden te sorteren is op alfabet, zo heb je het potje dat je nodig hebt snel gevonden!


Houdbaarheidsdatum

Wat veel mensen niet weten, is dat kruiden ook een houdbaarheidsdatum hebben. Check deze dus vooral even voordat je de kruiden in een nieuw potje doet! Een vraag die ik vaak krijg is hoe ik de houdbaarheidsdatum onthoud, als ik het originele potje weg doe. Daar is een handig trucje voor: je schrijft deze op een label (kan zo simpel als een stukje schilderstape of post-it zijn) en plakt deze op de achter- of onderkant van het potje!Bamboe of RVS?

En dan natuurlijk de vraag: waar heb ik deze mooie potjes vandaan?! Er zijn veel verschillende soorten potjes en aanbieders. Ik heb specifiek voor potjes met een bamboe deksel gekozen, omdat ik deze het mooiste en meest warm in mijn interieur

vind. Ze komen in een compleet pakket met 24 potjes, grote en kleine strooideksels, 2 soorten labels (zwart en wit) die al voorgedrukt zijn + een aantal lege labels en een trechtertje voor het vullen.

Als je deze leuke potjes ook wil bestellen, wil ik je vragen de knop hieronder te gebruiken. Ik krijg dan een kleine vergoeding.144 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page