top of page

How to: je kerstdecoratie opbergenDe kerstdagen zijn voor veel mensen de meest magische dagen van het jaar. De lichtjes, de cadeautjes, de gezelligheid, er wordt al lang van tevoren naar uitgekeken! Maar als het moment daar is om te gaan versieren, weten we het weer: die nachtmerrie van het uit de knoop halen van de kerstverlichting.. En lagen die nieuwe kerstballen nou in de garage of op zolder?


Om deze frustratie te voorkomen kun je het jezelf makkelijk maken door niet te wachten tot volgend jaar, maar juist dít jaar systematisch te werk te gaan met het opbergen van de decoratie. Maar hoe pak je dit aan? Hieronder de beste tips voor je op een rij:


1) Berg alleen de items opnieuw op die je ook echt gebruikt!

Het is verleidelijk om alles gewoon weer terug te stoppen in dezelfde doos, maar vraag jezelf bij ieder item af of je het dit jaar gebruikt hebt en of je het in de toekomst nog gaat gebruiken. Dit is een mooi moment om afscheid te nemen van de kerstballen in die kleur die je 10 jaar geleden zo mooi vond, maar nu al een aantal jaar niet meer. Of van alle zelfgemaakte decoratie van je kinderen, die al een tijd het huis uit zijn. Er is niets mis met het bewaren van enkele sentimentele items, maar maak een duidelijke selectie en gun jezelf de ruimte om alleen die items op te slaan waar je ook daadwerkelijk iets mee doet en waarde aan hecht!


2) Gooi kapotte items weg

Erachter komen dat een snoer verlichting het vorig jaar begeven heeft, of dat die doos kerstballen gesneuveld was, is heel frustrerend. Maak het jezelf gemakkelijk en gooi kapotte items weg. Zo kun je ook meteen gebruik maken van de korting op decoratie na de feestdagen, om die items zo nodig te vervangen!


3) Sla items per categorie of ruimte op

Als alles in één grote doos zit, wordt het al snel onoverzichtelijk en ben je sneller geneigd alles gewoon maar terug te stoppen. Als je je decoratie per categorie of ruimte opslaat, kun je alles gemakkelijk weer terugvinden en kijk je kritischer of het ook daadwerkelijk de moeite waard is om weer op te bergen.


4) Labelen, labelen, labelen

Ook al gebruik je het maar eens per jaar, het is zeker de moeite waard om je kerstdecoratie te labelen!Product tips


Haspel

Een handige manier om je kerstverlichting netjes op te bergen, is gebruik te maken van een haspel. Zo raakt het nooit meer in de knoop!


Opbergbox voor kerstballen


Om je kerstballen tegen vuil, stof maar vooral breken te beschermen, kun je gebruik maken van een opbergbox speciaal voor kerstballen. Let erop dat je een box aanschaft met een inzet, waardoor je de tray eruit kan halen zonder dat de ballen eruit kunnen vallen (zoals het geval is met kartonnen inzetstukken).


Opbergtas voor je kunstboom


Als je een kunstboom hebt, is het ieder jaar weer een uitdaging om hem terug die doos in te krijgen. Hierbij loop je ook het risico dat de boom beschadigt. Een opbergtas kan uitkomst bieden en beschermt je boom tegen vuil en stof!


Doorzichtige opbergbakken


Om overige decoratie, cadeaupapier en kleinere dingen als tafelkleden, cadeautasjes en linten op te bergen, kun je gebruik maken van doorzichtige opbergbakken. Berg alles per categorie en gelabeld op, zo weet je meteen welke bak je moet pakken als je iets nodig hebt (ook al kun je het zien)!


Happy organizing!

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page