top of page

De meest gemaakte fout bij de voorjaarsschoonmaak

De klok is een uur vooruit gegaan, de lente is officieel begonnen en dat betekent dat veel mensen voorjaarsschoonmaak-kriebels krijgen. De hele voorraad schoonmaakmiddelen wordt tevoorschijn gehaald, er wordt een lekker muziekje opgezet en dan is het gaan met die banaan. Of toch niet? Lees hieronder wat de meest gemaakte fout is bij de voorjaarsschoonmaak!Denk jij weleens na over de spullen die je in huis hebt? Door de tijd heen verzamelen we onwijs veel, er komt vaak meer binnen dan eruit gaat. Zeker met kinderen, die veel speelgoed krijgen of weer eens met de zoveelste grote 'schat' thuis komen die écht niet weg mag. Toch komt het niet vaak voor dat we eens bewust stilstaan bij wat we allemaal bezitten. In het leven van alledag ruim je gewoon snel op en dat is dan dat. Maar eigenlijk is dat heel gek, als je bedenkt dat je al die spullen een plekje moet geven en schoon moet houden. Waarom zou je dat doen als je het misschien niet eens echt nodig hebt of überhaupt wil bezitten? Beetje zonde van je tijd en moeite, toch?


Toch maken veel mensen de fout om niet eerst door hun spullen heen te gaan en rommel weg te doen. Alleen maar je spullen verplaatsen en ergens neer te leggen waar het niet in de weg ligt, is gewoon geen oplossing. Want dan ben je volgende week weer bezig met het stof van dingen afvegen waarvan je niet eens weet waarom het er ligt. Lees hier drie tips om niet alleen grondig schoon te maken, maar ook grondig door je spullen heen te gaan!


Op zolder beginnen


Vaak starten we met de grote schoonmaak in de woonkamer of de badkamer. Raam open, frisse lucht naar binnen, je hebt meteen het gevoel dat je beter adem kan halen. Maar wat nou als je op zolder begint? Daar worden vaak de spullen 'even' neergezet waarvoor we niet meteen een plek of bestemming weten. Door juist daar te beginnen, creëer je meteen ruimte. En raadt eens wat dat voor gevoel geeft? Juist ja, ademruimte!


Speelgoed van de kids


Vaak maken we met de voorjaarsschoonmaak veel grondiger schoon dan normaal gesproken. Dit is echt zo'n moment dat je je ineens bedenkt om het speelgoed van je kinderen eens even goed schoon te maken. Maar als je dat doet, kan je meteen het speelgoed weg doen wat kapot is of waar ze niet meer mee spelen, toch? Kinderen groeien snel en hun interesses en voorkeuren groeien net zo snel (of sneller?!) mee. Maar het speelgoed dat hun interesse niet meer heef, blijft vaak lang liggen. Een mooi moment om hier doorheen te gaan!


Zomer/winterkleding

Om je kledingkast overzichtelijk te houden én ruimte te besparen is het fijn om je zomerkleding op te bergen in de winter en andersom. Nu is de uitgelezen tijd om die zomergarderobe weer tevoorschijn te halen! En while you're at it, gelijk te kijken welke kleding weg kan. Want winterkleding opbergen die je volgende winter toch niet meer gaat dragen, is een beetje zonde! Net als zomerkleding in je kast leggen die er nooit uitgehaald zal worden.


Ben je na het lezen van deze post ook helemaal in de stemming gekomen om met die

̶s̶c̶h̶o̶o̶n̶m̶a̶a̶k̶ opruimsessie te beginnen? Let's go!

129 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page